asd

asd
» » » » Projelerin Büyüklüğünü Tahmin Etmek

Proje Analizi
Günümüzde ki projelerin gerçeklenip kullanılabilir hale gelememesinin en önemli sebeplerinden biri projenin detaylı analizi ve ön hazırlığının yapılamamasıdır. Bu çalışmalar yapılmadığı taktirde projenin büyüklüğü tahmin edilemez ve çoğu kez ya yarıda bırakılır yada kullanılabilir bir proje ortaya çıkmaz. Bu gibi ölümcül hataları yok etmek için çeşitli yöntemler kullanılabilir.

Bunlar benzerlik yöntemi, uzman görüşü yöntemi, en üstten en alta kadar detaylı inceleme yöntemi, en alttan en üste detaylı inceleme yöntemi, maliyete göre tasarım yöntemi ve parametrik modeller kullanmak olarak özetlenebilir.

Tom DeMarco'nun yazılımcılar için söylediği önemli bir söz bize bu konuda yol gösterir nitelikte ;
"Ölçmediğiniz bir olayı yöntemezsiniz"

Tüm yazılımcı arkadaşlara projelerinde başarılar dileriz. Başlanacak projeler çok büyük yada çok küçük olabilir. Önemli olan bu projelere başlamadan çeşitli ön hazırlıkları gerçkeleştirip proje isterlerini doğru tahmin edebilmek. Daha sonrası sistematik olarak düzenli olarak sürdürülebilinir.

Hakkımızda Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply