asd

asd


Duplicate Content yani yinelenen içerik , tamamen yada büyük bir kısmının başka bir içerikle eşleşmesi anlamına gelir. Bu arama motorlarının bazı istisnalar hariç hoş karşılamadığı durumlardır. Kopya içerik yayınlanan sitede hiç bir şey ifade ve Seo olarak hiç bir ağırlığa sahip değildir. Özet olarak her sitenin site içi ve site dışı içerik ve kaynakları birbirinden farklı olmalıdır. Bu arama motorlarının özellikle Google'ın doğallık ilkesine tamamen uymaktadır.

Bazı durumlarda kötü niyetli olmayan içerik tekrarları da olabilir. Bunların başlıcaları; mobil cihazlar için tasarlanmış internet sayfaları, e-ticaret sitelerinde gösterilen aynı url sayfaları olabilir. Bunun dışında kalan yinelenen içerikleri Canonical Url olarak göstermekte fayda vardır. Canonical Yunanca olması gerektiği gibi anlamına gelmektedir. Dolayısıyla bu ifadeyi Türkçeye çevirdiğimizde urllerin olması gerektiği gibi listelenmesi anlamı çıkmaktadır.

Kopya içeriğin zorunlu olarak yayınlanmasının yanı sıra çoğu durumda kopya içerik kasten yayınlanarak arama motorları manipüle edilmeye çalışılır. Bunun sebebi arama motorları yanıltılmaya çalışılarak daha çok trafik almaktır. Fakat bu arama motorları tarafından çoğu kez yakalanır. 

Kopya içeriği kapsayan Google algoritması Şubat 2011 yılında yürürlüğe girmiş ve çoğu site kopya içerik yüzünden cezalandırılmıştır. Google Panda algoritmasında yazı kalitesi, yazı uzunluğu ve derinliği, yazım hataları gibi bir çok kriter bulunmasının yanı sıra en önemli kriteri güncellik olarak belirlenmiştir.

Kopya içerik alarak hit elde etmek isteyen kişilerin bu hedefleri ne yazık ki başarılı olmamaktadır. Günümüzde milyarlarca web sitesinin bulunduğu ortamda artık arama motorları da evrim geçirdi ve daha doğru analizler yapabiliyorlar. Ve ilk önem verdikleri durumda özgünlük ve yenilik. Bu sebepten sitelerinizde özellikle bloglarınız kopya içeriği olabildiğince en aza indirgemekte fayda vardır. Sizlere bu konuya paralel yardımcı olabilecek Google Seo Makalesini de okumanızı tavsiye ediyoruz.

Hakkımızda Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply