asd

asd
» » » XML NEDİR?

XML NEDİR?

XML'in İngilizce açılımı Extensible Markup Language, Türkçe karşılığı Genişletilebilir İşaretleme Dili olarak çevrilebilir. XML genel anlamda 1996 yılında geliştirilmeye başlandı. XML geliştirilme amacı SGML 'in web üzerinde daha verimli olarak kullanılabilecek sürümünü tasarlanmasıydı. 1997 senesi boyunca W3C ve onun üyeleri XML i genişletmeyi ve geliştirmeyi başardı. Aralık 1997 yılında bu dilin gelişmesi ile bir çok kişi teknolojisine dahil etti.

XML aslında bir metadildir. Diğer bir deyişle diğer dilleri açıklamak için kullanılır. Bir çok kişi HTML ile XML arasıda ortaklık görürler. Fakat aralarında ki fark oldukça fazladır. HTML bilgiyi biçimlendirmek için kullanılır fakat bilgiyi tanıtmaya yaramaz.

XML'i bu kadar güçlü yapan ana unsurlardan birisi herhangi bir türdeki bilgi yada veriye form yada yapı verebilmesidir. Örneğin soyut bir bayi kavramı yerine, bayinin adı, ilişki kurulacak kişinin adı gibi bir çok olayı birbirine kolayca bağlayabilirsiniz.

XML kullanmak diğer dillere göre daha kolaydır. Çünkü bu metadilde önceden tanımlı nitelikler ve etiketler bulunmaz. Kontrol tamamen sizin elinizdedir.

Hakkımızda Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply