asd

asd

BİLİŞİM SUÇLARI CEZALARI

Bilişim Suçları 
Bilişim Suçu, bilgisayar ve bilgisayar ağları kullanılarak yapılan illegal işlemlere denir. Bu işlemler genellikle Hacker diye tabir edilen kişiler tarafından yapılmaktadır. Bundan 10 sene öncesine kadar bir Hacker bir sistem uzmanından daha çok bilgi bilmesine gerek duyarken şimdi işler daha kolay durumdadır. Artık aracı programlar ile şifre kırma,sistem açığı yakalama gibi işlemler yapılabiliyor. 

Bilişim suçları işlendiği ülkelerin sıralamasına bakıldığın Rusya, Türkiye, Brezilya gibi ülkeler ön plana çıkıyor. Bundan kısa zaman öncesine kadar bilişim suçlarının en çok görüldüğü ülke Çin Halk Cumhuriyeti idi. Fakat Çin devletinin almış olduğu kararlar doğrultusunda bilişim suçlarına çok ağır cezalar getirildi. Bu sayede caydırıcı bir politika izlenmiş oldu. Artık Çin'in adı bilişim suçları sıralamasında bulunmuyor.

Bu suçların engellenebilmesi için tek yöntem ağırlaştırılmış cezalar olarak görünüyor. Çin'de uygulanan ve sonuca ulaşan yöntem bir ispat olarak görülebilir. Türkiye'de ise bu cezalar çok daha geç yürürlüğe girdi.

Hakkımızda Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply