asd

asd
» » » » Bilişim Güvenliği Nedir?

Bilişim Güvenliği Nedir?

Bilişim Güvenliği

Bilişim güvenliğini tam manası ile açıklamak için bu terimi köklerine ayırmamız gerekir. İlk olarak yazımızın konusu Bilişim Güvenliği teriminde ki güvenlikten kastımız nedir? Güvenlik; iyi bir durumda elimizde olan mevcut yapının çeşitli art niyetli kişilerden korunması işlemine nedir. Bu koruma hırsızlık,bozma, el değiştirme gibi bir çok konuyu kapsar. Bu güvenlik işleminin bilişim sektöründe yer almasına da Bilişim Güvenliği denir.

Bilişim güvenliği temel olarak 4 temel madde ile ele alınır. Bunlar orjinallik,gizlilik, kullanılabilirlik ve güvenilirlik olarak sıralanabilir. Bu elemanlardan bir yada bir kaçı zarar görür ise güvenlik tam olarak sağlanamamış demektir.

Bilişim Güvenliği son zamanların oldukça üzerinde çalışılan bir konu. Bunun sebebi tüm işlemler online dünyaya geçirken bilişim sistemi elemanları kullanılıyor. Bu hızlı geçişte elbette ki bir çok hata yapıldı ve yapılmaya devam edecek. Hiç bir firma yada kuruluş sistemlerinin kusursuz olduğunu iddia etmiyor. Aksine ücret vererek Beyaz Hacker dediğimiz kişilerden yardım alarak sistemlerini test ettiriyorlar.

Fakat güvenlik ne kadar sıkı uygulanırsa kullanılabilirlik o derecede zayıflıyor. Güvenirliğin yüksek olduğu sistemler düşük kullanılabilirliğe sahip olduğu için kullanıcılar tarafından çok fazla sevilmiyor. Bu konuda karar firma yada kuruluşlara kalmış durumda. İki durumdan birini seçmek zorundalar. Ama çoğu firma doğru kararı vererek kullanılabilirlikten feragat ederek güvenliğe önem vermeyi seçiyor. Çünkü amaç müşterilerin gizli bilgilerini kötü niyetli kişilerden korumak.

Hakkımızda Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply